Om Merete Anfinnsen

Merete ble født i Stavanger og flyttet allerede 10 måneder gammel til Øst-Afrika, Tanzania sammen med sin to år eldre bror, mor og far. De neste 9 år ble tilbragt vekselvis i Norge og Tanzania og oppveksten ble i stor grad farget av to svært forskjellige kulturer.

Far jobbet for Norad i diverse skole- og utdanningsprosjekt i samarbeid med Danmarks, Sveriges og Finlands tilsvarende organisasjoner. Mor var, som de fleste kvinner på den tiden «hjemmeværende», men hadde mange lokale hjelpende hender i huset, hagen og med barnepass. 

Tilbake i Norge og etter realartium (gymnas) gikk Merete på Stavanger Ingeniørhøyskole, fullførte deretter fagbrev og Norsk Hotellhøyskole med økonomi, administrasjon og psykologi. Senere år er supplert med utdanning innen personalledelse, økonomi, trening, tekst og coaching. 

En solid interesse for mat og medisin – samt mat som medisin, paret med en genuin nysgjerrighet på mennesker og kulturer ledet veien videre til etablering av Løvetann kantinedrift. Løvetann kantinedrift så dagens lys i 1995 da Merete Anfinnsen startet sitt første enkeltmannsforetak.

Det viste seg at kundene likte konseptet til Løvetann meget godt og veksten gikk raskt oppover. Etter åtte år, i 2003 innså Merete at bedriften trengte en mer solid etablering og selskapet ble omgjort til Løvetann AS.

I dag har Løvetann 20 kantiner og 40 fantastisk engasjerte og pliktoppfyllende «løvetenner». Et sykefravær på under 2 % forteller om engasjerte medarbeidere som trives i jobben.

Merete Anfinnsen har fremdeles engasjement i flere utviklingsprosjekter i Tanzania. I disse dager etableres også Løvetann-prisen, en lokal variant til inspirasjon.