FAQ

En kantine skal være enkel å forholde seg til. Løvetann skreddersyr en kantineløsning til hver oppdragsgiver – med noen fellesnevnere.

Her finner du svar på vanlige spørsmål, og vil du vite mer er vi tilgjengelige
på telefon, mail eller chat.

Spør oss om kantinedrift
FAQ Løvetann kantinedrift

Hva er fordelen med en kantine som serverer sunn lunsj?

Helseeffektene av et sunt og variert kosthold er veldokumenterte. I kombinasjon med fysisk aktivitet reduseres risikoen for hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft, beinskjørhet, tannråte, overvekt og fedme.

Med en kantine fra Løvetann får de ansatte hjemmelaget, næringsrik og variert kantinemat basert på sunne råvarer som gir mer energi og stimulerer til økt konsentrasjon og innsats. Det er også en klar sammenheng mellom et godt kantinetilbud og lavt sykefravær.

Må jeg ha kasseløst system hvis jeg bestiller en kantine fra Løvetann?

Ja. Fordelene med kasseløst system er så mange – både økonomisk og sosialt – at Løvetann har valgt å fokusere på det.

Hva er fordelene med en kantine med kasseløst system?

En kantine med kasseløst system har flere fordeler, både for oppdragsgiver og ansatte. Her er noen av de viktigste:  

  • En kantine med kasseløst system har bedre logistikk. Oppdragsgiver bestemmer selv kantinens innkjøp, utvalg og prisnivå.
  • En kantine med kasseløst system gjør kantinetilbudet sunnere. Kioskvarer kan utelates.
  • En kantine med kasseløst system er tidbesparende. Ansatte bruker mindre tid på kø, har mer tid til lunsj, og bruker mindre tid på lunsjpausen.
  • En kantine med kasseløst system er bedre for miljøet siden det ikke brukes engangsbeger/kuvertpakket pålegg.
  • En kantine med kasseløst system gir kantinebestyrere mer tid til å fokusere på matlaging, presentasjon og service.
  • En kantine med kasseløst system har bedre hygiene siden man unngår pendling mellom kasse og mat. 

 

Er en kantine med kasseløst system mer lønnsomt enn å ha kasse?

Ja, en kantine med kasseløst system er mer lønnsomt på flere måter:

  • Kantiner med kasseløst system er mer lønnsome fordi de har bedre logistikk. Oppdragsgiver bestemmer kantinens innkjøp, utvalg og prisnivå.
  • En kantine med kasseløst system gjør at ansatte bruker mindre tid på kø, og har mer tid til å spise godt. Resultatet er mer energi, økt konsentrasjon og høyere produktivitet, samtidig som det forkorter den totale tiden som går med til lunsjavvikling.

Hva koster en kantine fra Løvetann, og hvordan faktureres det med kasseløst system?

Løvetann fakturer oppdragsgiver en fast månedskostnad for å drifte kantinen avhengig av kantinens størrelse og antall nødvendig personell. Maten faktureres direkte fra leverandør(ene) basert på det reelle forbruket uten Løvetann som et fordyrende mellomledd.

Hvordan oppdragsgiver trekker sine ansatte er opp til dem selv. Normalt trekkes et fast lunsjtrekk over lønnsslipp. Noen trekker tilsvarende råvareforbruk slik at kantineutgiften går i null. Andre trekker mindre eller ingenting så kantineløsningen blir et mer attraktivt personalgode.

Er vi låst til å bruke Løvetanns kantineleverandører?

Nei. Oppdragsgiver står fritt til å velge leverandør(er) selv, men vi har forhandlet frem gode priser fra våre leverandører på vegne av våre kunder.

Innebærer en kantine med kasseløst system mye jobb for meg som oppdragsgiver?

Nei. Løvetanns kantineansvarlige planlegger både kantinemat og innkjøp basert på forhåndsavtalte leverandører. Det eneste oppdragsgiver trenger å gjøre er å godkjenne leverandører og budsjett.

Noen spiser mer enn andre i kantina. Betaler man likt for alle?

Ja, siden Løvetann fakturer en fast månedskostnad for å drifte kantinen avhengig av kantinens størrelse og antall nødvendig personell blir prisen den samme for oppdragsgiver. 

Hvordan oppdragsgiver velger å løse betaling med sine ansatte er opp til dem, men siden det generelle prisnivået på maten blir såpass lavt gjennom gode leverandøravtaler får selv den småspiste valuta for pengene.

Ekstragevinsten ved å effektivisere lunsjpausen, og tilby de ansatte sunn og variert kantinemat som gir mer energi og øker både trivselen og produktiviteten gjør investeringen verdt det.

Hva gjør vi når vi har gjester, møter eller kurs?

Gjester tilbys enten vanlig lunsj fra buffet i kantina, eller det bestilles noe spesielt. Løvetanns kantineansvarlige kan lage hva enn hjertet begjærer. Møtemat, overtidsmat, julebord eller sommerfest – vi fikser det!

Kostnaden for gjestemat og andre arrangementer skilles ut og belastes separat.

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

8 + 1 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.