En kantine med variert utvalg metter godt
1 av 4 mener at en god kantine er viktig for trivselen

Undersøkelser viser at 1 av 4 mener en god kantineløsning er viktig for trivselen på arbeidsplassen, og vektlegger dette i valg av ny jobb.

Kantine scorer høyest

Hvis du driver en bedrift med flere titalls eller kanskje over hundre ansatte, har dere kanskje allerede en kantine på plass. Men hvor viktig er en kantine egentlig? I følge flere spørreundersøkelser sier 25% at de er opptatt av hva slags kantine som er tilgjengelig på arbeidsplassen. De er opptatt av hva slags type mat som er tilgjengelig, hvor variert utvalget er og hvordan dette skaper trivsel i jobben. Felles for alle aldersgrupper er at det er verdsettingen av kantine som scorer høyest, og én av tre sier at de kan akseptere lenger reisevei til jobb dersom kantine og lokalene er bra.

Økt trivsel med bra kantine

I følge en undersøkelsene er det menn som bryr seg mest om hva som serveres i kantina. I den samme undersøkelsen svarte 33% av menn at kantine og maten som serveres er viktig for deres trivsel på jobb. Blant kvinner var det 18% som svarte det samme. Mange svarte at dersom jobben har en bra kantine vil trivselen øke, og at en god kantineordning på arbeidsplassen viser at arbeidsgiveren er opptatt av de ansatte skal ha det bra på jobb.

Hjemmelaget og sunn mat

De fleste er enige om at en kantine bør servere hjemmelaget og sunn mat. En variert salatbar med godt utvalg og friske grønnsaker er også populært. Tidligere var Norge et land hvor brødskivene dominerte, men nå ser det ut til at trenden har snudd og folk ønsker mer variasjon og sunn lunsj på bordet. Ingenting slår varme deilige retter laget for hånd med kjærlighet.

Variert utvalg

Flere selskaper satser nå på at kantinen skal være et positivt avbrekk for de ansatte i hverdagen. Det fokuseres på å tilby et bredt utvalg av frisk salat og deilige sunne varmretter hver dag. Og når uken nærmer seg slutten er det lov til å unne seg en vaffel til dessert.

Ved å ha en kantine med variert, god og sunn lunsj velger de ansatte å tilbringe lunsjen her istedenfor å dra ut. Påå denne måten sparer bedriften arbeidstid som ellers ville gått med til reising.

Hva er viktig med en arbeidsplass?

I en undersøkelse gjort på vegne av OBOS om hva som definerer en god arbeidsplass kommer det frem at kantineløsningen har mye å si. Det fremkommer også at det har blitt en trend å satse på store åpne kantinearealer også kalt personalrestaurant. Dette erstatter de tradisjonelle trauste små lunsjrommene med en liten kaffeautomat og vanndispenser og i hjørnet.

Andre ting som kommer frem i undersøkelsen

  • Kantinen bør levere mat av høy kvalitet
  • Det skal være godt utvalg av mat
  • Det skal helst være åpent og med god plass
  • Lokalene i bygget bør gjerne ha en grei utsikt
  • At det finnes gode fellesarealer i bygget
  • Lokalene skal gjerne ha store vindusflater
  • Det bør være WiFi i hele bygget

Matpakkenasjonen Norge

For oss nordmenn har matpakka vært en naturlig del av livene våres gjennom oppveksten. Du finner den på skolebenken, på jobb, og på tur i skog og mark. Man kan trygt si at matpakke er «typisk norsk».

Det kan imidlertid se ut som at den norske matpakkenasjonen er i ferd med å endre seg. Vi har ikke lenger med oss tørre brødskiver hjemmefra. Vi er opptatt av sunn lunsj, og ønsker flere muligheter, variasjon, varme retter og salatbar med mye å velge i. Det betyr ikke at vi har sluttet å spise brød, men vi velger bare litt andre og sunnere alternativer. Nå er det ikke lenger nok med bare gulost og smør. Vi vil ha valgmuligheter.

Over 25 år med kantinedrift i Oslo og omegn

Hvis du bryr deg om dine ansattes trivsel og er klar for å skifte til en kantineleverandør som fokuserer på sunne matvaner, så er Løvetann kantineleverandøren for deg. Med kantinedrift fra Løvetann kan vi love deg en smidig, enkel, sunn og god drift av din kantine. Vi har levert kantinedrift i over 25 år og er kjent for å ha smilende og serviceinnstilte medarbeider som elsker jobben sin og har hjerte for maten som lages. Løvetann tilpasser seg din bedrift og ditt behov, og vi leverer kantineløsninger for bedrifter med mellom 50 eller 3000 ansatte. Er dere dere flere bedrifter på samme bygg kan dere kanskje gå sammen om å ha en kantine? Mulighetene er mange, og vi gleder oss til å ta en kantineprat med deg.

Kontakt oss ved å klikke her, eller scrolle til bunnen av denne siden. Det er helt uforpliktende så klart. Dersom du heller ønsker å ringe oss, er vi tilgjengelig på telefon 22 23 22 22.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

2 + 15 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.