Illustrasjonfoto. Brukt i artikkel om kantineleverandør.
Dette må du tenke på når du vurderer kantineleverandør

Å gjøre plass til en kantineleverandør er en måte å tilby de ansatte et felles møtested der de kan samles. Dette styrker samarbeidet, fremmer positive relasjoner og gir en pause fra arbeidsoppgavene, noe som kan øke trivselen på arbeidsplassen.  

I tillegg gir en kantine de ansatte en mulighet til å spise et næringsrikt måltid som gir påfyll av energi, noe som kan fremme arbeidsprestasjonen og gi en følelse av velvære

Men hva bør du tenke på før du velger kantineleverandør? Her er våre tips!

1. Forstå de ansattes preferanser

Gjennomfør en undersøkelse blant de ansatte for å kartlegge deres matpreferanser og ernæringsbehov. Dette gir verdifull innsikt som kan brukes til å utforme et variert og tiltalende menyutvalg.

2. Sunn og variert meny

Gå for menyer som balanserer ernæring og smak. Husk å inkludere vegetariske og veganske alternativer, reduser bruken av bearbeidet mat, og fokuser på ferske råvarer. Sørg for at måltidet er variert for å imøtekomme ulike smaker og diettrestriksjoner.

3. Bærekraftige valg

Ta hensyn til miljøet og velg bærekraftige matleverandører. Sørg for å redusere plastavfall og matavfall. Informer gjerne de ansatte om kantinens innsats for å støtte miljøvennlige praksiser, og oppmuntre dem til å ta del i bærekraftige initiativer, som å sortere avfall, samt velge passende porsjoner.

4. Fleksible betalingsløsninger

Implementer en enkel og effektiv betalingsløsning, for eksempel et kortsystem, mobilbetalinger eller trekk i lønn. Dette gjør det praktisk for ansatte å kjøpe lunsj uten å bekymre seg for kontanter og fremmer en effektiv kantinedrift.

5. Skap et hyggelig miljø

Sunn mat, brød og deilige varme retter i en Løvetann kantine.

Legg vekt på atmosfæren i kantinen. Skap et innbydende og hyggelig miljø med tilstrekkelig sitteplass, behagelig belysning og gjerne grønne elementer. Et trivelig miljø oppmuntrer til sosial interaksjon og gir ansatte en nødvendig pause fra arbeidet sitt.

Les mer: Sunn lunsj på jobben

Husk å evaluere og tilpasse

Hold jevnlige evalueringer for å måle tilfredshet og identifisere områder for forbedring. Vær åpen for tilbakemeldinger fra de ansatte og vær villig til å tilpasse menyen basert på deres behov og ønsker. 

En kantine skaper ikke bare bedre lunsjmuligheter, men kan også bidra til å styrke samholdet i bedriften og fremme helse og trivsel på arbeidsplassen.


Vil du også ha en kantine som daglig serverer sunn og næringsrik lunsj? Klikk her for å ta kontakt med oss i Løvetann Kantine.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

6 + 6 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.