5 grunner til hvorfor du bør velge en sunn lunsj

Studier og forskning viser at det kan være lurt å prioritere en real lunsjpause på jobb. Få ned stressnivået. Ta deg tid til å prioritere. Sitt ned. Og nyt.

Dagens samfunn krever stadig mer av arbeidstakere og tidsfrister er en kjent sak på de fleste arbeidsplasser.

Det å ta seg tid til en god og ikke minst sunn lunsj har mange fordeler. Kollegialt, helsemessig og for produktiviteten behøver vi alle en liten pause i løpet av arbeidsdagen. Dette viser forskning om hva en sunn lunsjpause gjør for arbeidstakere og miljøet på en arbeidsplass.

Her er våre 5 grunner til hvorfor du bør velge en sunn lunsj

  1. Du blir bedre kjent med dine kollegaer, og det igjen skaper et godt arbeidsmiljø. E-poster og sms får en pause, og man får en annen type kontakt.
  2. Du blir mer produktiv, og mett slik at ettermiddagstrettheten uteblir. Akkurat dette med den velkjente ettermiddagstrettheten krever at du har spist en velbalansert lunsj som er laget av gode råvarer, og ingen lettvint løsning i forbifarten.
  3. Du forbedrer konsentrasjonen og holder motivasjonen oppe. En studie gjort ved universitetet i Bristol slo fast at arbeidere som tok seg tid til 30 minutter med en god lunsj var 40 % mer motivert enn de som ble ved kontorpulten sin, samt at de hadde 20 % bedre konsentrasjon enn de som ikke tok en matpause.
  4. Forskning viser også at de som velger en god lunsjpause velger ofte sunnere alternativ når det kommer til valg av mat. De har ofte en bedre helse enn de som ikke prioriterer dette like høyt.
  5. Ved å gå til kantinen får man strukket på bena, kanskje litt frisk luft og sammen med en god og sunn lunsj gir dette en vinn, vinn situasjon i helsesammenheng.

Som ordtaket sier: «Uten mat og drikke duger helten ikke.»

Med kantinedrift levert av Løvetann vil disse verdiene bli i varetatt. Sunn lunsj og god mat med friske råvarer. Nydelige retter med mat laget fra bunnen av kan en ikke forvente noe annet en hverdagsglede på jobb.

Løvetann har god erfaring med kantinedrift, ja faktisk hele 25 år! Vi er kjente for vårt serviceinnstilte personale som hver eneste dag leverer mat med internasjonalt preg. Og ikke minst, høy kvalitet.

Ta kontakt med oss i dag for å høre mer om hva vi kan tilby deg. Eller les mer om oss ved å klikke her.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

15 + 11 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.