Fire punkter på veien til en bedre kantine

Én av fire mener at at kantinetilbudet er meget viktig eller ganske viktig ved valg av arbeidsgiver. For arbeidstagere i aldersgruppen 18–29 år mener hele 32 prosent at kantina er viktig. Den mest oppgitte årsaken er trivsel på arbeidsplassen, og at et godt tilbud om kantine gir uttrykk for at arbeidsgiver ønsker at de ansatte skal trives på jobben. For å sørge for en god kantinedrift som arbeidstakerne er fornøyd med er det greit å huske på noen få punkter: 

1. Har kantinen riktig konsept?

Skal bedriften ha en tradisjonell kantineløsning, eller en mer avansert personalrestaurant? Skal kantinen brukes til mer enn lunsjservering? Er det konkurranse i nærområdet? Bedriftskantiner opplever nå i større grad enn før konkurranse fra eksterne spisesteder og tjenester. For at ansatte skal velge kantinen fremfor eksterne restauranter og kaféer må kantinetilbudet leve opp til et visst forventningsnivå, og det må selvfølgelig i tillegg være både praktisk og mulig å benytte kantinen. For bedriftens del er det en fordel med en god og effektiv kantinedrift slik at de ansatte ikke bruker mer tid enn ønskelig på å få tak i mat utenfor bedriftens lokaler. Alle Løvetanns kantiner har en målsetting om at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt og serverer variert, hjemmelaget og sunn lunsj hver eneste dag. Er det behov for en mer utfyllende løsning skreddersys vår kantinedrift etter bedriftens behov.

2. Smarte løsninger gjør hverdagen enklere – og billigere

Bedriftens kantineløsning skal være både brukervennlig og enkel å forholde seg til. Det er for eksempel ingen god grunn til å tviholde på gammeldagse kasseløsninger og tradisjonelle betalingsløsninger når man kan bruke kasseløse systemer som både er tidsbesparende og mer hygieniske. Alle Løvetanns kantiner har kasseløst system som lar ansatte bruke mindre tid på kø og mer tid på lunsj, samtidig som selve lunsjpausen blir kortere og oppdragsgiver selv bestemmer kantinens innkjøp, utvalg og prisnivå. 

3. Få en skreddersydd samarbeidsavtale

Dere fortjener bedre enn en samlebåndsløsning med tørre brødskiver. Derfor lønner det seg alltid å velge en kantineleverandør som kan det å planlegge og drifte en kantine, og som skreddersyr et konsept basert på bedriftens behov. En velfungerende kantine avhenger imidlertid av at alle involverte parter har en lik forståelse av hva som skal leveres og hvordan. Skal kantinen servere kald-, og varmretter daglig? Skal det serveres flere måltider per dag? Skal man kunne velge fra en meny? Skal man bare servere sunn mat? Jo mer konkret en avtale er jo sikrere er man at resultatet blir som ønsket. I Løvetann skreddersyr vi kantineløsningen til hver oppdragsgiver, men noen fellesnevnere er det: et sunt og variert kosthold som gir de ansatte energi, og et kasseløst system som forenkler logistikken.

4. Gode rutiner og lang erfaring hjelper

En kantine skal ikke bare være flott de første månedene etter åpning, men holde seg over tid. Det betyr at kantinedriften må planlegges og rutiner forankres. Velg derfor en kantineleverandør som følger opp driften, kurser sine ansatte jevnlig, og vet at riktige medarbeidere er nøkkelen til en godt drevet kantine. I Løvetanns kantiner har våre kantinemedarbeidere fra 13 nasjoner servert hjemmelaget mat med et internasjonalt preg siden 1995. All mat lages fra bunnen med et smil om munnen – og det har vi tenkt å fortsette med.

Kantine med sunn og hjemmelaget mat

Løvetann er som sertifisert miljøfyrtårn-bedrift opptatt av alle små ting som kan gjøre en forskjell og forpliktet til FNs globale mål for bærekraftig utvikling. Hvis du er opptatt av dine ansattes trivsel, helse og utholdenhet kan det være smart å skifte til en kantineleverandør som fokuserer på sunne matvaner. Løvetann har levert kantineløsninger for bedrifter med mellom 50 eller 3000 ansatte i over 25 år, og er kjent for vårt sunne og varierte kosthold såvel som smilende og serviceinnstilte medarbeidere. I Løvetann tilpasser vi kantinen til din bedrift og dine behov, og leverer en kasseløs løsning som forenkler logistikken. Er dere dere flere bedrifter på samme bygg kan dere kanskje gå sammen og dele én kantine? Mulighetene er mange, og vi gleder oss til å ta en kantineprat med deg.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

15 + 1 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.