Global kantinemat – mat med glede, helse og sunnhet

Det vakre og globale samfunnnet har så mye å by på, hele verden er tilgjengelig for oss! 

Noe av det mest naturlige for mennesker er å samles rundt et måltid. Et elementært behov, å spise, men også så mye mer…

Vi inspireres ofte av matkulturene fra andre land. I dag er det faktisk slik at vi kan lære mer om andre kulturer bare ved et tastetrykk.. 

Farger, lukter, tradisjoner, matoppskrifter… Tenk så heldige vi er? Så mye glede ved å dele? 

Kantina på jobben med den globale kunnskapen som inspirerer, dine «løvetenner».

Ekte, rene råvarer – det skal være sunt og med lite sukker

Ekte, rene råvarer er et kjennetegn hos fagpersonalet hos Løvetann. At det skal være en sunn lunsj med lite sukker er viktig.

Ulike verdensdeler og land byr på hver sine goder. Smaker, oppskrifter og sammensetninger som kan gjøre noe ekstra. Har du kanskje et favorittkjøkken fra et spesielt land eller verdensdel? Asiatisk? Italiensk? Eller kanskje Sør-Amerikansk?

Fargene i maten er vist å ha en positiv effekt på humøret og helsen. Likeså krydder. Ulike krydder stimulerer sansene dine, og du kan rett og slett får en «gledesboost».

Velger du sterke farger i woken eller blander en fargerik fruktsalat, vil du også få en kaskade av kjemiske reaksjoner fra antioksidantene som beskytter cellene dine. Du får rett og slett mindre stress i kroppen og et motstandsdyktig immunforsvar.

Ulike kulturer gir inspirasjon i matveien

De marine fettsyrene i sjømat og fisk forebygger frafall i hjernefunksjon. Kanskje den asiatiske verdensdelen skal la deg inspirere for bedre hjernehelse? Asia er kjent for gode råvarer av fisk.

Asiatisk matkultur er spennende og mangfoldig. Bruken av råvarer og tilberedningsmetoder varierer i de ulike områdene. Men wok, krydrede grønnsaker, linser, bønner, chili, ingefær kombinert med kjøtt eller fisk er noe som kjennetegnes.

Hva med det afrikanske kjøkken? Kanskje ikke så vanlig å tenke som ett kjøkken, for her er mattradisjonene like mangfoldige som de utallige kulturene og folkeslagene som bor der. Dette kommer godt til uttrykk gjennom råvarer og tilberedningsmetoder.

I Nord-Afrika kan man ofte se oppskrifter av gryteretter, couscous og fargerike krydder som safran og kanel. Tørket kjøtt og skikkelig sterk chili kan på sin side kjennetegne den sørlige delen.

Chilli, sterkt men sunt!

Du kjenner kanskje svette i pannen eller brann i ganen etter et måltid med chili?

Dette har du trolig godt av! Chili inneholder nemlig A, B og C-vitaminer. Chili tilhører samme plantefamilie som paprika, og det er vist at stoffene i chili kan øke fettforbrenningen. I tillegg til å være godt for både hjertet og blodsukker.

Da de europeiske oppdagerne oppdaget Sør-Amerika og ”den nye verden”, fant de store samfunn med avansert jordbruk. I Andesfjellene dyrket folk blant annet bønner, mais, søtpoteter, poteter, kakao, avokado, chili og peanøtter.

Vet du om noen gode helseeffekter ved disse råvarene? Det er så mange. Avokado kan forbedre kolesterolet ditt, mens kakao faktisk er hevdet å være verdens sunneste stoff, i følge en amerikansk forsker på Harvard Medical School.

Kakao som helsebringende drikke

Kuna-indianerene i Panama drikker om lag 40 kopper kakao i uka og er av det folkeslaget som har best helse i verden.

Rikelig med grønnsaker, protein og farge fra alle verdens hjørner er tilgjengelig for deg. Om det er en deilig dessert med tropiske frukter som mango, papaya, guava fra Sør-Amerika eller en chili con carne fra Mexico.

Sunt og spennende på en gang! Lar du deg inspirere av det vakre globale kjøkken?

Ta kontakt for en sunnere lunsjhverdag

Løvetann leverer kantinedrift med fokus på sunn lunsj og med lite sukker. Vi synes det er viktig med god mat laget fra bunnen av. Vår erfaring med kantinedrift strekker seg 25 år tilbake i tid. Og hver eneste dag sørger vårt serviceinnstilte personale for at du får en sunn lunsj. Og slik har du fått påfyll for resten av arbeidsdagen. Da kan du glede deg til neste gang du skal i kantinen.

Har du også lyst på en bedre og sunnere lunsjhverdag? Løvetann har god erfaring med å sette sammen en kantine som tilfredsstiller dine ansattes behov. Ta kontakt med oss her for en helt uforpliktende prat. Klikk her.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

1 + 8 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.