Husker du felleslunsjen i kantina? Det er lys i enden av tunnelen

Gjenåpningen ble satt litt på vent etter komplikasjonene med noen av vaksinene. Fremdeles er det strenge krav og råd knyttet til renhold, håndhygiene og sosial distanse. Dette tar alle Løvetanns kantiner selvfølgelig på største alvor, og rengjør kontinuerlig alle kontaktflater i våre kantiner for å hindre risiko for smittespredning. Vi kan kan derfor fremdeles tilby kantinetjenester til bedrifter med ansatte som ikke har hjemmekontor.

Sakte oppstart av kantinedrift igjen

Om bedriften kan ha kantina åpen pr april 2021 er avhengig av utforming og størrelse på kantina og hvor mange ansatte som spiser samtidig. Ansatte må fortsatt holde minst en meters avstand (helst to), også når de spiser. Buffet er ikke tillatt, men kan man kan for eksempel servere ferdige porsjoner. Vi lager en meny, og så kan det være en idé at de ansatte melder fra på forhånd om de vil ha mat, og at de får et tildelt tidspunkt for å hente maten i kantinen.

Mindre kø med kassefri kantine

Det er viktig at det ikke blir trengsel eller kø i kantina, og det blir det ikke med kasseløs kantine. Med en kassefri kantine øker effektiviteten og gjør det lettere å holde én meters avstand. Det er i tillegg færre berøringspunkter siden verken skjermer eller kortterminaler skal trykkes på av gjestene.

Helt siden Løvetann åpnet sin første kantine i 1995 har vi hatt som mål å gjøre det så enkelt og lettvint som mulig å ha oss som kantineleverandør. Vi ville for eksempel unngå for mye administrasjon, blant annet ved å ikke ha en kasseløsning. En såkalt kassefri kantine. Slik er det fortsatt den dag i dag. Bedriftene som har kantinedrift levert av Løvetann, slipper å forholde seg til alt som heter kasse og oppgjør. Det eneste de trenger å gjøre er å trekke eller skattlegge de ansatte for tilgang til kantine. Det finnes også ordninger for å eventuelt fakturere møtemat eller mat til gjester separat dersom det skulle oppstå et behov for dette.

Fordeler med kassefri kantine:

  • En kantine med kasseløst system har bedre hygiene siden man unngår pendling mellom kasse og mat. 
  • En kantine med kasseløst system har bedre logistikk. Oppdragsgiver bestemmer selv kantinens innkjøp, utvalg og prisnivå.
  • En kantine med kasseløst system gjør kantinetilbudet sunnere. Kioskvarer kan utelates.
  • En kantine med kasseløst system er tidbesparende. Ansatte bruker mindre tid på kø, har mer tid til lunsj, og bruker mindre tid på lunsjpausen.
  • En kantine med kasseløst system er bedre for miljøet siden det ikke brukes engangsbeger/kuvertpakket pålegg.
  • En kantine med kasseløst system gir kantinebestyrere mer tid til å fokusere på matlaging, presentasjon og service.

Hold ut

Ikke gi opp nå, vi er nesten der. Ettersom samfunnet åpner mer opp de neste månedene kommer lunsjen til å bli slik du husker den – med hyggelige kollegaer, i en av Løvetanns kantiner.

Kantine med sunn og hjemmelaget mat

Løvetann er som sertifisert miljøfyrtårn-bedrift opptatt av alle små ting som kan gjøre en forskjell og forpliktet til FNs globale mål for bærekraftig utvikling. Hvis du er opptatt av dine ansattes trivsel, helse og utholdenhet kan det være smart å skifte til en kantineleverandør som fokuserer på sunne matvaner. Løvetann har levert kantineløsninger for bedrifter med mellom 50 eller 3000 ansatte i over 25 år, og er kjent for vårt sunne og varierte kosthold såvel som smilende og serviceinnstilte medarbeidere. I Løvetann tilpasser vi kantinen til din bedrift og dine behov, og leverer en kasseløs løsning som forenkler logistikken. Er dere dere flere bedrifter på samme bygg kan dere kanskje gå sammen og dele én kantine? Mulighetene er mange, og vi gleder oss til å ta en kantineprat med deg.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

6 + 13 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.