Kan kantinemat være med på å gi deg god helse?

Ja det kan den, og ja det bør den.

De fleste av oss spiser tre hovedmåltider hver dag, lunsjen er et av dem. Derfor blir maten som vi spiser i kantinen viktig for vår helse. Det er lett å tro at i kantinematen der venter belønningen i form av noe godt, men hva er godt? Og ikke minst, hva er egentlig en sunn lunsj?

Det skal forklares her. 

Godt er det hvis kantinematen er riktig tilbredt og det er omtanke bak maten og matlagningen. En er da sikret viktig næring, lekker mat og god smak. På jobben skjer det mye, og de fleste skal prestere. Hvis en ikke er nøye med drivstoffet, altså maten vi spiser, går det fort galt.

Å være sunn betyr ikke at man må følge en diett

Mange tror at det å være sunn betyr å følge en bestemt diett, en mat – trend eller nekte seg selv god mat,- det er å være sunn. Forskning viser derimot det motsatte. I dag går forskningen tilbake i tid, og omfavner hel, ren mat fra alle næringsgrupper. Slik som i riktig gamle dager.

Dietter og kaloritelling er ikke like viktig når vi tenker slik. Dog kan vi ikke fornekte at mat spesielt fra planteriket er hoveddirigenten i et sunt kosthold.

Visste du at 600 gram grønnsaker om dagen er som en liten vaksine mot livsstilsykdommer og trist statistikk. Det er en rimelig og bra forsikring, – et godt tiltak for å bevare helsen, fraværsdager og beholde arbeids og livsglede. En kan trygt si at grønnsaker er en viktig del av et variert kosthold, det er noe de fleste allerede vet.

Vi trenger også mat fra andre næringsgrupper som fisk, kylling, egg, belgfrukter eller rent kjøtt. Til sammen blir dette vår egen helseforsikring, og det vi kan gjøre for egen helse. I et variert og riktig type kosthold kan også mange ting kompensere for eller erstatte kjøtt.

Sunn mat for resten av arbeidsdagen

Kantinematen fra Løvetann er kjent for å ha denne gode variasjonen i sunne retter med mat laget fra bunnen av. Og ofte blant annet med et internasjonalt preg. En verdi som ligger i bunnen. Ren, hel og hjemmelaget mat. Rett og slett whole food hvis vi skal bruke et populært uttrykk.

Kokkene, våre «løvetenner» som de kalles, har god erfaring og klarer dette på høyt nivå. Et kjøkken fra alle verdens hjørner som er gull verd. Menyene er fargesprakende og innbydende. Dette kjøkkenet er en daglig vaksine, og i tråd med det forskning viser. Vårt serviceinnstilte personale og erfaring med kantinedrift sikrer deg god, mette og fornøyde medarbeidere.

Ta kontakt for en hyggelig prat om en kantineordning fra Løvetann. Vi kan sammen finne en løsning som passer for deg og din bedrift. Les mer om oss ved å klikke her.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

1 + 8 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.