Kasseløs kantine er et effektivt grep i kampen mot Korona

Forhindring av smitte

Mattilsynet og Helsedirektoratet stiller strenge hygienekrav til serveringssteder og matleverandører. Etter Koronapandemien brøt ut har kravene om gode rutiner naturlig nok blitt enda strengere for å forhindre smittespredning. Dette er regler som også kantiner må forholde seg til daglig, og noe kantineleverandøren Løvetann har vært opptatt av lenge.

Mange kontaktflater med mulig smitte

Overalt i samfunnet vårt finnes det potensielle smittekilder for virus og bakterier. Dørhåndtak, mobiltelefoner, touchskjermer og kontanter er alle kjente spredere av basselusker. Vi holder i rekkverket på bussen, trykker på knappen for å åpne døra, trykker på skjermer når vi skal skanne og betale for matvarer, og plukker opp mobilen vår mer enn 150 ganger i løpet av en dag. Listen er lang over mulige kontaktflater vi berører i løpet av dagen, og ikke alle er like flinke til å vaske hendene.

Betjente kasser

De fleste kantiner har betjente kasser hvor man står tett i kø og kommer i nærkontakt med kantineansatte. Om en i køen er en smittebærer vil det fort spre seg videre til de rundt. I kassa betales det ofte med både kontanter og kort og noen har selvbetjente løsninger med touchskjermer hvor besøkende registrerer maten man spiser selv ved å trykke på en skjerm, og på den måten overfører håndbakterier til andre.

Kasseløs kantine fører til mindre frare for smitte av COVID 19

Kasseløs kantine fra Løvetann

Løvetann begynte allerede for 25 år siden med kasseløse kantiner. Vi mener det er et godt bidrag i å redusere antall kontaktflater man kommer i kontakt med i kantinen. I tillegg er det enklere for den ansatte som heller for eksempel blir trukket et fast beløp via lønnsslippen og kan forsyne seg selv uten å tenke på kostnader. Oppdragsgiveren faktureres månedlig for kantinetjenestene som Løvetann leverer.

En kantine uten kasse er i tillegg momsfri. Da blir det mindre å tenke på for regnskapsføreren, og kantinen blir derfor også billigere i drift.

I tillegg kan oppdragsgiveren selv fritt velge leverandør(er) av mat og har bedre kontroll på utgiftene. Ansatte bruker mindre tid på kø i kantina, har mer tid til lunsj, og det er lettere å holde anbefalt avstand til hverandre. Totalt sett betyr dette at det brukes mindre tid til lunsjavvikling samtidig som ansatte faktisk får de mer tid til å nyte en sunn og god lunsj i kantinen. Og i disse tider kanskje viktigst av alt, faren for smitte går betraktelig ned.

De viktigste fordelene med en kasseløs kantine:

  • En kantine med kasseløst system har bedre hygiene siden man unngår pendling mellom kasse og mat. 
  • En kantine med kasseløst system har bedre logistikk. Oppdragsgiver bestemmer selv kantinens innkjøp, utvalg og prisnivå.
  • En kantine med kasseløst system gjør kantinetilbudet sunnere. Kioskvarer kan utelates.
  • En kantine med kasseløst system er tidbesparende. Ansatte bruker mindre tid på kø, har mer tid til lunsj, og bruker mindre tid på lunsjpausen.
  • En kantine med kasseløst system er bedre for miljøet siden det ikke brukes engangsbeger/kuvertpakket pålegg.
  • En kantine med kasseløst system gir kantinebestyrere mer tid til å fokusere på matlaging, presentasjon og service.

En sunnere kantine

Hvis du er opptatt av dine ansattes trivsel, helse og utholdenhet kan det være smart å skifte til en kantineleverandør som fokuserer på sunne matvaner. Løvetann har levert kantineløsninger for bedrifter med mellom 50 eller 3000 ansatte i over 25 år, og er kjent for vårt sunne og varierte kosthold såvel som smilende og serviceinnstilte medarbeidere. I Løvetann tilpasser vi kantinen til din bedrift og dine behov, og leverer en kasseløs løsning som forenkler logistikken. Er dere dere flere bedrifter på samme bygg kan dere kanskje gå sammen og dele én kantine? Mulighetene er mange, og vi gleder oss til å ta en kantineprat med deg.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

15 + 8 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.