Overskudd på jobb med sunn lunsj – velg riktig kantinemat

Det er nok mange som kunne ønske at det var mulig å spise seg til bedre ytelse, overskudd og prestasjon. Men er dette egentlig mulig?  Svaret på dette er, ja.

Det å få overskudd og ta helsevennlige valg i matveien er faktisk ikke så vanskelig, og her er kantinen på jobben kanskje en ledestjerne for deg. De fleste er nok opptatt av god mat som også gjerne skal være sunn.

En kantine er en arena for sosialt samvær, latter og glede, som i seg selv gir mer overskudd, i tillegg til at mat er en viktig del av hverdagen.

Du investerer jo mye tid på arbeidsplassen, gjør du ikke? Hvorfor ikke da også legge merke til menyene litt ekstra, og være bevisst på hva slags drivstoff du velger når du er der. Det å velge en sunn lunsj er enklere enn du tror, og mat laget av sunne råvarer er jo å foretrekke.

Helsemyndighetene anbefaler at du skal ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

Er du bevisst på at fett ikke er ett fett, og spiser du fisk til lunsj eller middag 2-3 ganger i uka? Dette gjør at du sikrer deg de essensielle marine fettsyrene til hjernen, som du må få gjennom maten, nemlig omega 3. Omega 3 forebygger demens, reduserer generell aldringsprosess og er viktig for synet.

Overskudd i en hektisk hverdag

Visste du at sukker kom til Europa som krydder og at kroppen består av rundt 60 % vann? Eller at det er mineralene og vitaminene i frukt, bær og grønnsaker som sikrer at kroppen nyttiggjør seg oksygen og energi optimalt? Dette gir overskudd.

Jo, det er faktisk sant. Vi mennesker er 60% vann som voksne. Noe høyere andel hos barn, men som voksne ca. 60% avhengig av kroppssammensetning.

Forskningen er tung og overbevisende om at de som drikker tilstrekkelig vann per dag yter bedre. Bare ørlite dehydrering gjør deg forvirret, døsig og i dårligere stand til å arbeide og holde fokus. Vann er gratis og kroppen elsker det. Sukker trenger vi ikke, det ble opprinnelig etablert og ment som et krydder.

På samme måte som det finnes mat man blir rolig og døsig av, som fett, sjokolade, varm melk eller rødvin, finnes det også mat som gjør deg årvåken, opplagt og konsentrert. Og det flotte er at dette er menneskets naturlige og opprinnelige ønske av drivstoff. Så enkelt!

Med kantinedrift fra Løvetann kan vi love at du hver eneste dag vil bli inspirert til å ta sunne valg i løpet av lunsjen og du vil nok raskt merke forskjell på både humør og årvåkenhet etter kort tid. Vi hjelper deg med å holde ut resten av arbeidsdagen.

Løvetann har god erfaring med kantinedrift, ja faktisk hele 25 år allerede! Vårt serviceinnstilte personale har alltid et smil om munnen og er her for å gjøre hverdagen din enda litt bedre med god mat og godt humør. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat om kantine for din bedrift.

10 valg for en sunnere jobbhverdag

  • Sørg for å ha en jevn måltidsrytme, ikke gå «all in» på ett måltid. Følg «3 + 2 regelen»: Frokost, lunsj, middag som hovedmåltider + 2 mellommåltider (frukt, grønnsaker, nøtter eller eks. cottage cheese eller yoghurt med blant annet redusert sukker, kvarg)
  • Velg alltid grønt i lunsjen. En bolle salat, belgvekster eller en grønnsak og en frukt som hjelper deg til «Fem om dagen». Eventuelt benytt deg av salatbar i kantinen på jobb.
  • Grovt brød med mye fiber, se produkter med nøkkelhull
  • Hvis kjøtt, velg magert. Filet, kylling, rene produkter og råvarer
  • Fisk så ofte som mulig, varier mellom fet og mager fisk
  • Grove grønnsaker, som kålrot, brokkoli, grønnkål, gulrot
  • Spis nok protein! Øker metthetsfølelsen og er oppbyggende for muskler og virker langtids-oppkvikkende for kroppen din. Reduserer svingninger i blodsukkeret og hormoner. Proteinkilder kan være: Cottage cheese, kesam, skyr, lettyoghurt, mager melk, egg, nøtter, fisk, rent kjøtt
  • Reduser sukker så mye som mulig. Krydder!
  • Drikk > 2 liter vann pr dag
  • Varier hva du spiser

Kroppen er huset du bor i… Hvorfor ikke da ta vare på det best mulig, trives, og gjøre det slik at organer jobber best mulig? At du føler overskudd og velvære hver dag?

Prøv ut disse tingene og merk effektene allerede etter 3-4 uker!

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har driftet kantiner for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn siden 1995.

9 + 3 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann Kantine AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Løvetann så dagens lys i 1995, da Merete tok med seg alle sine erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 15 kantiner i Oslo & omegn.