Salatbar i kantinen fremmer sunn lunsj

For ikke mange år siden tenkte man kanskje kun på hodesalat (kinakål), gjerne med litt tomat og agurk, når noen nevnte ordet «salat». Nå er denne tiden forbi. Vi har latt oss inspirere av et internasjonalt kjøkken med alle slags smaker og tilbehør. Samtidig har vi blitt mer opptatt av at maten skal være variert og inneholde mer sunn næring. Og kanskje aller viktigst: god smak.

Utvalget i salatbaren har også økt gradvis med tiden. Nå er det nærmest blitt et krav med mangfold av deilige, friske og ikke minst ferske grønnsaker. Alt i fra fullkornspasta, couscous, linser, chia-frø, spinat, kikerter, agurk, tomat, bønner, tunfisk. Ja, valgene er mange. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan finne i en salatbar. Med en fyldig salatbar har du anledning til å lage salaten akkurat slik du vil. Da kan du blande inn den mengden proteiner, vitaminer og mineraler som du selv trenger.

Proteinkilder, vitaminer og antioksidanter er viktig

En sunn og mettende salat bør inneholde en god proteinkilde, noe som sørger for at metthetsfølelsen varer lenger. Kokt egg, kylling eller skinke er supre alternativer. Sunne fettsyrer er også viktig, og da anbefaler vi avokado eller nøtter. Kroppen trenger også karbohydrater for å fungere godt, og fullkornpasta og couscous er fullverdige eksempler på dette.

Noen salatblader inneholder også mer vitaminer, mineraler og ikke minst antioksidanter hvis fargen på bladene er kraftigere. Det å blande lyse, mørke og røde salatblader gir uansett et fint fargespill i salaten. Zeaxantin og Lutein er to typer antioksidanter. Disse finnes i blant annet spinat, og beskytter både hud og øyne mot sollys. De aller fleste salater inneholder også en god mengde fiber som vil være godt for fordøyelsen.

Jo sterkere fargen på salaten er, jo flere vitaminer, mineraler og antioksidanter inneholder den. Isbergsalat som er lys i fargen er altså ikke den du rent næringsmessig får best utbytte av. Men for all del, det er gode grunner for å spise alle typer salater. Og det å blande de lyse med de røde og de mørke grønne gir jo et flott fargespill i salaten.

En frisk salatbar i din kantine

Enhver bedriftskantine med god erfaring bør ha en flott og frisk salatbar. Med kantinedrift fra Løvetann sørger vi for at alle blir fornøyd med tilbudet. Vi både vedlikeholder og sørger for ferske og deilige råvarer hver eneste dag. God mat er en viktig del av dagen, og vi tilbyr kun det beste sammen med vårt serviceinnstilte personale.

Salatbaren kan tilpasses ned til minste detalj og dere kan komme med ønsker på hva dere vil at den skal inneholde.

Løvetann har lang erfaring med kantinedrift, faktisk hele 25 år. Du kan stole på at vi leverer topp service og mat av høy kvalitet. På den måten får du mer fornøyde ansatte som holder på det gode humøret resten av arbeidsdagen.

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe din bedrift med salatbar eller kantinedrift? Ta kontakt med oss her eller fyll ut kontaktskjemaet lengst ned på siden. Vi gleder oss til å ta en hyggelig og selvfølgelig helt uforpliktende prat med deg. Les mer om Løvetann og konseptet ved å klikke her.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

15 + 10 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.