Verdens beste vafler fra Løvetann Kantinedrift
Verdens beste vafler i kantina

Vi i Løvetann kantinedrift synes at hjemmelaget mat smaker best, og derfor lager vi det aller meste helt fra bunnen av i våre kjøkken. Også er det klart at man skal spise sunt og variert, og det er vi i Løvetann kantinedrift også veldig opptatt av. Men så må man selvfølgelig ha noe å se frem til, og det er kanskje fredagene for de aller fleste. Da er det snart helg og man kan slappe av eller gjøre andre ting man har lyst til. Men før man kommer så langt så skal jo ukens siste måltid i kantina nytes, og da bør jo vaflene være tilstede. Det har man på en måte også fortjent, og det har nærmest blitt en tradisjon i Norge at det skal serveres vafler i kantina hver fredag.

Vi i Løvetann kantinedrift har vår egen oppskrift som vi vet alle elsker. Og her tenkte vi at vi skulle dele den med dere i tilfelle du skulle få lyst til å lage vafler hjemme. Kanskje gikk du glipp av fredagsvaflene sist fordi du var i et møte? 😉

Verdens beste vafler fra Løvetann kantinedrift

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 2 stk egg
  • 4 dl melk
  • 1 dl smeltet smør
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Start med å smelte smøret i en liten gryte eller i mikrobølgeovnen.
  2. Deretter visper du egg og sukker sammen.
  3. Tilsett smøret og melken og visp det sammen.
  4. Tilsett litt og litt hvetemel mens du visper så det ikke klumper seg.
  5. Tilsett kardemomme, bakepulver og vaniljesukker.
  6. Visp til røren er jevn og helt uten klumper.
  7. Varm opp vaffelhjernet og la røren stå og hvile seg litt.
  8. Spray formfett på vaffeljernet eller bruk smør.
  9. Stek vaflene til de er faste og gyllenbrune.
  10. Topp vaflene med rømme og jordbær.

Vi i Løvetann kantinedrift ønsker deg lykke til med vaffelstekingen!

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

7 + 14 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.