Smittefri kantine med enkle tiltak.
Smittefri kantine med enkle tiltak

Mange av landets kantiner har vært stengt eller delvis stengt etter utbruddet av Koronaviruset tidligere i år. Det har naturligvis skapt utfordringer på mange områder. Løvetanns kantiner har sakte men sikkert åpnet opp igjen, men vi har vært nødt til å tilpasse oss den nye såkalte «normalen». Smittevern er den største endringen som vi må ha fokus på framover for å unngå spredning av Korona. Her kommer våre seks beste tips til hvordan vi sammen kan få til en trygg og smittefri kantine.

1.Hold deg hjemme hvis du er syk

Det er kanskje logisk, men det er lett å ta symptomer med en klype salt. Det bør vi ikke gjøre i disse tider. Hvis du har luftveisplager, feber, sår hals, rennende nese (som ikke forårsakes allergi e.l.) eller andre symptomer på forkjølelse eller influensa er det nok best å holde seg hjemme for å være helt sikker. Snakk med din leder for å eventuelt avtale hjemmekontor hvis du tror du er i stand til å jobbe.

2.Vask hendene ofte og sprit ved behov

God håndhygiene bør alltid praktiseres. Vask alltid hendene godt før du går inn i en kantine. Bruk såpe som du gnir inn på alle overflatene på begge hender. Husk å få med tomler, fingertupper og håndleddene. Når du har tørket hendene kan du bruke papiret til å stenge kranen. Hvis du har tatt på noe før du går inn i en kantine bør du smøre inn hendene med hånddesinfeksjon som står tilgjengelig.

3.Unngå for mange kontaktpunkter

I Løvetanns kantiner passer vi selvfølgelig på å hele tiden vaske over alle mulige kontaktpunkter. I tillegg bytter vi ut serveringsbestikk ofte. Hvis du i tillegg har husket å vaske hender eller brukt hånddesinfeksjon så bidrar du også. Ikke ta med deg brukte tallerkener når du forsyner deg av mer mat. Hent heller en ny tallerken. Tenk også på at mobilen kan være full av bakterier, så hvis du har tatt på denne bør du kanskje sprite hendene før du tar på serveringsbestikk. Det kan være lurt å desinfisere mobilen en gang i blant også (vær forsiktig med alkoholbasert desinfeksjon på mobilskjermer).

4.Hostevaner

Hvis du må hoste og ikke har lommetørkle tilgjengelig kan du gjøre det ved å hoste direkte inn i albuen. Legg albuen helt inntil munnen først for å unngå spredning av bakterier i luften. Det aller beste vil være å ha papirlommetørkle tilgjengelig som kan kastes etterpå. Vurder eventuelt å ha dette lett tilgjengelig dersom du har allergier.

5.Hold én meters avstand

Vi har allerede begynt å bli venne oss til å ha én meters avstand når vi ferdes ute i offentlig rom. Pass også på at du har litt avstand til dine kollegaer ved bordet og når du henter mat. Det er hyggelig å se kollegaer i lunsjen, men selv om vi jobber tett sammen bør vi holde meteren både i kantinen og på kontoret ellers.

På tide med ny kantine?

Har du enda ikke byttet til Løvetann Kantinedrift? Med Løvetann på laget for å drifte din kantine kan vi garantere trygge og gode rutiner for smittevern. Blant annet har vi kasseløse kantiner og da er det færre kontaktflater man berører. Ellers er vi lidenskapelig opptatt av sunn lunsj, deilige varmretter med internasjonalt mangfold og friskt utvalg av grønnsaker. Vi har jobbet med kantinedrift siden 1995 og du kan stole på at du er i gode hender hvis du velger oss. Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat om din kantine.

Bilde: NorEngros.

Løvetann AS | kantine & personalrestaurant

Vårt mål er at lunsjpausen skal være dagens høydepunkt. Våre kantiner serverer sunn lunsj og hjemmelaget kantinemat med internasjonalt preg som gir inspirasjon og energi til resten av arbeidsdagen, og senker sykefraværet.

Sosialt

Kanskje du også vil like:

La oss ta en prat

Løvetann har drevet kantine for bedrifter med mellom 50 til 3000 ansatte i Oslo og omegn i snart 30 år.

7 + 9 =

Merete Anfinnsen

Merete Anfinnsen

Daglig leder av Løvetann AS

Etter flere års erfaring fra ingeniørhøyskole, hotellhøyskole og kantinedrift, stiftet Merete Anfinnsen sitt eget selskap.

Da hun startet Løvetann i 1995 tok hun med seg gode erfaringer om hvordan ting burde gjøres og hva man skulle unngå å gjøre.

Nå er det snart 30 år siden Løvetann ble en realitet, og bedriften har i dag 20 fornøyde ansatte og i snitt under to prosent sykefravær.

Løvetann drifter cirka 20 kantiner i Oslo & omegn.